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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sudeste. |
Data corrente: |
28/02/2007 |
Data da última atualização: |
13/06/2023 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
MACEDO, A. N.; BRONDI, S. H. G. |
Afiliação: |
ADRIANA NORI MACEDO, UFSCar/SÃO CARLOS, SP.; SILVIA HELENA GOVONI BRONDI, BOLSISTA FAPESP/CPPSE/SÃO CARLOS, SP. |
Título: |
Desenvolvimento de metodologia analítica para determinação de cipermetrina em leite bovino. |
Ano de publicação: |
2006 |
Fonte/Imprenta: |
In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE QUÍMICA, 29., 2006, Águas de Lindóia, SP. Anais... Águas de Lindóia: SBQ, 2006. |
Descrição Física: |
1 CD-ROM. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Cipermetrina. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/39096/1/PROCI2011.00258.pdf
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Marc: |
LEADER 00520nam a2200133 a 4500 001 1047855 005 2023-06-13 008 2006 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aMACEDO, A. N. 245 $aDesenvolvimento de metodologia analítica para determinação de cipermetrina em leite bovino.$h[electronic resource] 260 $aIn: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE QUÍMICA, 29., 2006, Águas de Lindóia, SP. Anais... Águas de Lindóia: SBQ$c2006 300 $c1 CD-ROM. 653 $aCipermetrina 700 1 $aBRONDI, S. H. G.
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Registro original: |
Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Trigo. |
Data corrente: |
03/02/2015 |
Data da última atualização: |
03/02/2015 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
ZOLDAN, S. M.; BRAGA, G. de S.; FONSECA, F. J.; CARRÃO-PANIZZI, M. C. |
Afiliação: |
SANDRA MARIA ZOLDAN; GUILHERME DE SOUZA BRAGA; FERNANDO JOSEPETTI FONSECA; MERCEDES CONCORDIA CARRAO PANIZZI, CNPT. |
Título: |
Electronic tongue system to evaluate flavor of soybean (Glycine max (l.) Merrill) genotypes. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
Brazilian Archives of Biology And Technology, Curitiba, v. 57, n. 5, p. 797-802, Sept./Oct. 2014. |
ISSN: |
1516-8913 |
DOI: |
http://dx.doi.org/10.1590/S1516-8913201402176 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
An electronic tongue system was tested as a fast and efficient analytical tool for flavor evaluation of soybean genotypes. Grain samples of 25 soybean lines were analyzed using 0.25 g of milled samples added to 100 mL of distilled water and mixing for one minute on a magnetic stirrer. An aliquot (50 mL) from the filtered liquid was used for the analysis on a pre-fixed frequency of 1 kHz and alternate tension of 50 mV. Two analyses were conducted in a complete randomized design with three replicates. Electrical response (capacitance) of eight polymeric chemical sensors used to analyze the soybean lines were submitted to Principal Component Analysis (PCA). In the spatial distribution of the PCA graphic, the lines close to each other were similar, while the distant ones showed different characteristics. The electronic tongue system was efficient in discriminating flavor of soybean lines. |
Palavras-Chave: |
Análise de aroma; Beany flavor; Chemical sensors; Electronic tongue system; Sensores químicos; Sistema língua eletrônica; Special soybean grains; Vegetable types. |
Thesagro: |
Soja. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/117202/1/2014-Brazilian-Archives-of-Biology-and-Technology-v57n5p797.pdf
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Marc: |
LEADER 01836naa a2200289 a 4500 001 2007617 005 2015-02-03 008 2014 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a1516-8913 024 7 $ahttp://dx.doi.org/10.1590/S1516-8913201402176$2DOI 100 1 $aZOLDAN, S. M. 245 $aElectronic tongue system to evaluate flavor of soybean (Glycine max (l.) Merrill) genotypes.$h[electronic resource] 260 $c2014 520 $aAn electronic tongue system was tested as a fast and efficient analytical tool for flavor evaluation of soybean genotypes. Grain samples of 25 soybean lines were analyzed using 0.25 g of milled samples added to 100 mL of distilled water and mixing for one minute on a magnetic stirrer. An aliquot (50 mL) from the filtered liquid was used for the analysis on a pre-fixed frequency of 1 kHz and alternate tension of 50 mV. Two analyses were conducted in a complete randomized design with three replicates. Electrical response (capacitance) of eight polymeric chemical sensors used to analyze the soybean lines were submitted to Principal Component Analysis (PCA). In the spatial distribution of the PCA graphic, the lines close to each other were similar, while the distant ones showed different characteristics. The electronic tongue system was efficient in discriminating flavor of soybean lines. 650 $aSoja 653 $aAnálise de aroma 653 $aBeany flavor 653 $aChemical sensors 653 $aElectronic tongue system 653 $aSensores químicos 653 $aSistema língua eletrônica 653 $aSpecial soybean grains 653 $aVegetable types 700 1 $aBRAGA, G. de S. 700 1 $aFONSECA, F. J. 700 1 $aCARRÃO-PANIZZI, M. C. 773 $tBrazilian Archives of Biology And Technology, Curitiba$gv. 57, n. 5, p. 797-802, Sept./Oct. 2014.
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